вторник, 4 август 2009 г.

Здравейте,


Създавам този блог за всички, които се вълнуват по някакъв начин от бизнеса с имоти, от развитието и динамиката на пазара, от факторите, които му влияят . Надявам се, че ще успея да провокирам коментарите и обсъжданията на хората, които ще четат публикациите. Очаквам това да са както хора от бранша, така и икономисти, потребители, държавни служители.

Целта ми е да насоча вниманието Ви към добрите и успешни практики в бизнеса, към лоялните и честни отношения към клиентите, обществото, държавата и нейните органи. Ще коментирам наличието или липсата на професионализъм, на отговорност, на зачитане правото на собственост.

За съжаление съществуват и проблеми, които отдавна пречат на нормалното функциониране на пазара, практики които отблъскват потребителите, бездействие на държавни органи по отношение на груби нарушения от някои участници в бизнеса.

Ще публикуваме материали, в които ще сравним правилата в бизнеса с имоти в България и останалите развити пазари.

Ще анализираме пазара, цените, факторите. Ще споделям моето и на колегите ми мнение за очакванията, тенденциите за развитието на пазара. Считам това за неоходимо, тъй като в последните години в различни медии, все по-често срещам мнения на "професионалисти", които граничат с абсурда или просто са елементарни опити за манипулация на пазара.

Важно е да знаете, че създаването на този блог и увереността ми да пиша по тази тематика се дължат на самочувствието, че за почти 20 години активно участие на този пазар притежавам богат опит, голям обем знания и компетенции. Разбира се, няма да пропусна да спомена, че ще разчитам и на помощта на всички мои колеги в централата и офисите на компанията. Без тяхната целенасоченст и професионализъм едва ли Форос би била същата компания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар